Érintésvédelem Gosztolya Biztonságtechnika KFT. Veszprém megye GOSZTOLYA BIZTONSÁGTECHNIKA KFT.

e-mail: gosztolyakft@gmail.com

tel: +3670-315-5894

KEZDŐLAP

RIASZTÓ

RENDSZER

KAMERA

RENDSZER

ROBBANÁSBIZTOS

 BERENDEZÉS

 FELÜLVIZSGÁLAT

ÜZLET

HANGOSÍTÁS

ÉRINTÉSVÉDELMI

FELÜLVIZSGÁLAT

VILLÁMVÉDELMI

FELÜLVIZSGÁLAT

ERŐSÁRAMÚ

TŰZVÉDELMI

 FELÜLVIZSGÁLAT

ÉPÜLET-

VILLAMOSSÁGI

SZERELÉS

KAPCSOLÓ-

SZEKRÉNY

GYÁRTÁS

KAMERARENDSZER, MEGFIGYELŐRENDSZER SZERELÉSE,TELEPÍTÉSE ÉS KARBANTARTÁSA

Cégünk magán megfigyelőrendszer (családiház, lakás) telepítése mellett, mezőgazdasági és ipari létesítmények bel és kültéri vagyonvédelmének kiépítésével és karbantartásával is foglalkozik.
Megoldást kínálunk vezetékes és vezeték nélküli (IP) kamerarendszerre egyaránt.

analog rendszer Gosztolya Biztonságtechnika KFT. Veszprém, Devecser, Ajka, Sümeg


Új! HDTVI kamerák és rögzítők.


Megjelentek a HDTVI Hikivision rögzítők és TURBO HD kamerák, Full HD képminőséggel.
Akár a régi analóg kamerák vezetékrendszerét felhasználva telepíthetőek (koax/UTP)
Elérhetőek a kedvező árú EXIR 2Megapixeles Hikivision kamerák is, megnövelt inteligens infra teljesítménnyel, a részletgazdag éjjszakai felvételekért.


Full HD kamera rendszer
Full HD kamerarendszer

A megfelelő kamera kiválasztása elengedhetetlen a minőségi megfigyeléshez!

Kompakt kamera


A kompakt kamerák neve egyben utal kialakításukra is, mivel minden alkatrésze egyetlen egységbe van szerelve. Maga a ház integráltan tartalmazza a kamerát, az objektívet és esetleg az infra LED-eket. Nem lehet éles határt húzni a csőkamerák és a kompakt kamerák között, hiszen formai kialakításuk és a funkcióik is hasonlóak. A kompakt kamerák háza is gyakran hengeres, illetve csőszerű kialakítású. Mivel a kameraház jellemzően fémből van és a környezeti behatások elleni védettsége magas (gyakori az IP66-os, vagy IP67-es védettség is), ezért kifejezetten jól alkalmazhatók kültéren. Általánosnak tekinthető, hogy -10ş-tól +50ş-ig terjedő hőmérséklet tartományban működőképesek. Tápellátásuk lehet 12V DC, 24V AC (váltófeszültség), illetve 230V AC. A kameraház többnyire egybe van építve a tartókonzollal, vagy a gyári csomagolás tartalmazza a konzol elemeit. A kábelvezetés gyakran a kameratartó konzolon belül történik. Az ilyen rejtett kábelvezetés esztétikusabbá teszi a felszerelt kamerát.

IR kompakt kamera

A kompakt kamerák egyik legtöbbször alkalmazott típusa az inframegvilágítóvak kombinált kamera. Elnevezése az optika körül elhelyezett infravörös sugárzást kibocsátó LED-ektől (IR LED) ered. Az infra LED-ek számuktól, fajtájuktól és teljesítményüktől függően különböző nagyságú területeket világítanak be. A kamera a LED-ek révén minimális külső megvilágítás mellett, vagy teljes sötétségben néhány métertől akár 100 méterig is elláthat. Felhasználása rendkívül széles körű, a magánszférától kezdve a legkülönbözőbb intézményekig számos helyen találkozhatunk ilyen kamerával. Az ipari (vagy box) kamerák mellett a leggyakrabban alkalmazott kameratípus. Különösen népszerűnek számítanak az alsó árkategóriába tartozó IR LED-es kompakt kamerák, amelyek alapját általában egy cső- vagy panelkamera jelenti. Az objektívet tekintve lehetnek fix íriszes és fix fókusztávolságú objektívvel, valamint autoíriszes és variofókuszos objektívvel szereltek egyaránt.

Az infravörös LED kamera „mindent egybe” kategóriát jelentő integrált kialakítása gyakran csak kompromisszumokkal valósulhat meg. Különösen igaz ez az olcsóbb változatokra. Röviden összefoglaljuk, hogy milyen hátrányokkal lehet számolni az alsó árkategóriába tartozó kompakt kamerák esetén:

  • A kamera részegységei nem cserélhetők. Ha meghibásodik az objektív vagy az inframegvilágítás, akkor az egész kameratest cserére szorul.
  • Az infra LED-ek élettartama korlátozott, különösen a sűrűn alkalmazott gallium-arzenid (GaAs) alapanyagú infra LED-ek esetén. A 6-8000 óra élettartamú LED-ek átlagos üzemelési körülmények között akár 2 évnél rövidebb időtartamra csökkenthetik a kamera élettartamát. Az infra LED-ek bekapcsolását egy fényérzékelő automatika biztosítja. Néhány gyártó úgy spórol a költségeken, hogy nem tesz a kameráiba „alkonyatkapcsolót”, így a benne lévő LED-ek nappal ugyanúgy üzemelnek, mint éjszaka. Ez a LED-ek idő előtti elhasználódásához, kiégéséhez vezet.
  • Az infra LED-ek sugárzási szöge kicsi. Többnyire csak a látómező közepét világítják meg, azon kívül kivehetetlen képet kapunk. Ez a csőlátás különösen szembetűnő egy széles látószögű objektívvel szerelt kamera esetén, ahol a nappali kép a megfigyelni kívánt terület egészét mutatja, az éjszakai képen viszont a látótér néhány méter átmérőjű csővé szűkül.
  • Zöld  növényzetnél az IR LED-es kamera gyengébben lát. Az inframegvilágítós kamerák egyik legnagyobb ellensége a zöld fű és a növényzet, mivel azok a fotoszintézisre alapozott sejtfelépítésük miatt erősen visszaverik az infravörös sugárzást, így éjjel a zöld fűben mozgó személy nehezen észlelhető.
  • Éjszaka, az illetéktelen behatolók számára jól láthatók az alacsonyabb hullámhosszúságú infra LED-ek által létrehozott vörösen parázsló fénypontok.
  • Éjszaka, hirtelen fényváltozások esetén a kamera képe kifehéredik, és a kamera másodpercekre elvakulhat. Ez történik, ha egy zseblámpa fénye rávilágít a kamerára, vagy amikor egy gyorsan közeledő járműről, esetleg személyről az infra LED-ek fénye erősen visszaverődik.
  • Az infra LED-ek miatt jelentős lehet a kamera áramfogyasztása.

A közép- és felsőkategóriás kompakt kamerák már jóval sokrétűbb beállítási lehetőségeket és magasabb műszaki színvonalat képviselnek. Itt már jellemzőbb a magasabb sorfelbontás, az infraszűrőt cserélő technológia, az OSD és a WDR funkciók alkalmazása. Egyes kamerák képesek arra, hogy a LED-ek intenzitását szabályozzák, aminek segítségével folyamatosan jó képet tudnak biztosítani. Ennek előnye különösen akkor jelentkezik, ha a kamera felé közelítő személyt kell megfigyelni. Minél közelebb van egy objektum a kamerához, annál több infrasugárzás verődik vissza róla, ami elvakíthatja a kamerát. Így amíg távol van a célszemély, addig a LED-ek maximális teljesítményen működnek, a személy közeledtével pedig a LED-ek működési intenzitása egyre csökken.

Dome vagy dóm kamera

Ez a kameratípus a jellegzetes formájáról kapta a nevét. Félgömb alakjával leginkább a kupolához hasonlít, melyet angolul a „dome” szóval fejeznek ki.

Korábban általában beltéri használatra javasolták, ahol biztosított volt az állandó megvilágítás, de ma már ugyanolyan mértékben szerelik kültérre is. Gyakori az infra LED-es változat, sőt vandálbiztos típus is létezik belőle. Ez utóbbi kifejezés azonban kissé megtévesztő lehet, hiszen a vandálbiztos kamera is tönkre tehető, csak nehezebben.  félgömb búra ütésálló műanyagból, a felette levő fém pedig masszívabb alumíniumból vagy acélból van. Ebből a kialakításból adódóan sokkal nagyobb erőkifejtés és több idő szükséges egy esetleges rongáláshoz, arról nem is beszélve, hogy a kamera felvételeket tud készíteni a támadóról.

Előnye, hogy sötétített burkolata miatt nem lehet látni, hogy az előre beállított kamera melyik területet figyeli. Ezt különösen szeretnénk kihangsúlyozni, hiszen sokan tévesen azt gondolják, hogy a hagyományos dome kamerák burkolatai mozgatható kamerát takarnak, ám ezek minden esetben előre beállított fix kamerák, amik adott területet figyelnek meg.

Ahol számítanak az esztétikai szempontok, ott kifejezetten ajánlott. A gyártók gondoskodtak arról, hogy sokféle környezethez illeszkedjenek, így több színben kaphatók: átlátszó, füst, bronz, króm tükrös és arany tükrös; ezen túl több méretváltozat is van a piacon. Elhelyezése mennyezeten vagy álmennyezeten egyaránt megoldható.

A dome kamerák búrája széles skálán mozgó műszaki paraméterű kamerákat és objektíveket takarhat. Az alsó árkategóriájú dome kamerák burkolata alatt gyakran egyszerű panelkamera rejtőzik, a közepes és felső árkategóriába tartozó kamerák műszaki jellemzői azonosak lehetnek a hasonló kategóriájú box kamerákéval. A gyártók szívesen alkalmazzák azt a megoldást, hogy az azonos műszaki paraméterű kamerát box és dome kivitelben is gyártják.

Ipari vagy box kamera

Nevét jellegzetes téglatest alakú dobozos alakjáról kapta. Manapság a box kamera a leginkább elterjedt és a legnagyobb típusválasztékkal és funkciógazdagsággal rendelkező kameratípus, mely minden területen jól hasznosítható. Alapvetően egy normál box kamera a belső terek védelmére használatos, ám megoldható a kültéri védelemre való alkalmazás is.  Ehhez azonban megfelelő kameraház, tartószerkezet és fűtés  szükséges, mivel az objektív legalacsonyabb üzemi hőmérséklete nem sokkal lehet fagypont alatt (általában max. -10 şC). Így, kameraházba szerelve viszont a leggyakrabban használt kültéri kamerák közé tartozik. Típusai között megtalálhatók az éjjel-nappali fajták, a szoftveres és a mechanikus verziók egyaránt. Tápellátásukat tekintve 230 V AC, 12 V DC, illetve 24 V AC változatok jöhetnek szóba.

PTZ kamera

Ez az elnevezés nem egy konkrét típusra utal, hanem gyűjtőneve azoknak a kameráknak, amelyeket vezérlőpultról irányítanak. A  PTZ a Pan/Tilt/Zoom angol kifejezés rövidítése, azaz olyan kamerákat értünk ez alatt az összefoglaló név alatt, amelyek két irányban, függőlegesen és vízszintesen is mozgathatók, valamint zoomolásra is alkalmasak. Közéjük tartoznak a speed dome, valamint a forgózsámolyra szerelt box- és sínkamerák.

Speed dome kamera

Tulajdonképpen a dómkamerák továbbfejlesztett változatai a gyors dómkamerák, vagy a sűrűbben használt angol kifejezésük szerint a speed dome kamerák. A kamera vízszintesen 360ş-os folytonos forgásra képes, függőlegesen pedig 90ş-os billentésre. Elnevezése utal a kamera szögelfordulási sebességére, ami mind a vízszintes, mind a függőleges mozgás esetén meghaladhatja a másodpercenkénti 600ş-ot. Kézi vezérléssel ugyanakkor rendkívül alacsony mozgási sebesség is elérhető, akár 0,05ş/sec-ra is lecsökkenthető. Mivel ezek a kamerák teljesen körbefordulnak, ezért a gyártók beillesztették a maszkolási funkciót. Ezzel a megfigyelni kívánt területen túli, ún. privát területeknél a kamerakép kikapcsol vagy kimaszkolásra kerül. Szintén ezeknél a típusoknál fejlesztették ki és vezették be az Auto Pan funkciót, amelynek lényege, hogy a kamera alatt elhaladó emberek figyelése során a kép automatikusan megfordul, elkerülve azt, hogy a feje tetejére álljon a 180ş-os átfordulás során. Kézi vezérléssel a speed dome kameráknál megoldható a sokszoros, akár negyvenszeres optikai zoomátfogás, a 200-300 méterre való zoomolás, ami 2 másodperc alatt elérhető. A klasszikus dómkamerákhoz hasonlóan a speed dome-okat is gyártják beltéri és kültéri kivitelben, valamint különféle búraszínekkel. Elhelyezése mennyezeten, oldalfalon, vagy oszlopon egyaránt megoldható. Tápellátásukat tekintve 12 V DC, 24 V AC és 230 V AC változatúak lehetnek.

A speed dome kamerák működtetésének jellemző módjai:

  1. A kamerák önállóan, előre beprogramozott útvonalakat figyelnek, amiknek sorrendje és pásztázási ideje tetszőlegesen választható. Digitális rögzítő segítségével lehetőség van a kameraképek mentésére, illetve a későbbiek folyamán a visszakeresésükre.
  2. A kamerákat távolról, külső vezérléssel, egy joystick-kal ellátott vezérlőpulton keresztül mozgatják. Ha a megfigyelt terület bármelyik részén valamilyen esemény történik, akkor azt az emberi irányítás segítségével tartósan meg lehet figyelni, rá lehet zoomolni.
  3. Az újabb fejlesztésű, felső árkategóriába tartozó kamerák egy része már rendelkezik intelligens videoanalízis funkcióval, aminek révén a kamerák képesek személyek, gépjárművek, vagy más mozgó objektumok automatikus felismerésére és követésére.

A speed dome kamerák rendelkeznek riasztásbemenettel, ami a fent említett üzemmódok bármelyikénél használható. Ennek lényege, hogy ha a megfigyelt terület valamelyik részén esemény történik, akkor külső jelzés hatására a pillanatnyi kameraállástól függetlenül a kamera azonnal odafordul.

A speed dome kamerák nagy előnye, hogy több fix kamera kiváltására is képesek. A körbefordulási, billentési és zoomolási képességüknek köszönhetően nagy területek megfigyelésére alkalmazhatóak, valamint mozgások, személyek követésére is lehetőség nyílik. Mindezekből adódóan térfigyelő rendszerek elemeként kiválóan hasznosíthatóak.

KAMERARENDSZER CSALÁDIHÁZNÁL

kameraszerelő_kamera_kamerarendszer_www.gosztolyakft.hu

Biztonsági kamerák a modern biztonságtechnika talán legfontosabb szereplői. Áruk csökkenésével és a kamerarendszerek szolgáltatásainak növekedésével nyilvánvalóvá vált, hogy előbb-utóbb megjelennek otthonainkban is. Családi házunk védelmét mivel is tudjuk jobban kiegészíteni mint egy kamerarendszer felszereltetésével? Komplett szettek tucatjai vannak a világhálón, árak és biztonságtechnikai szolgáltatók garmadája szeretnének elvarázsolni minket és a pénztárcánkat.

A kamerarendszer ára

Legfontosabb tehát eldönteni, hogy tényleg akarunk-e egy normális kamerarendszert és mennyit tudunk rákölteni. Amennyiben százezer Forint körül gondolkodunk, akkor egyelőre felejtsük el a rendszert. Sajnos ebből a pénzből is lesz egy-két vállalkozó aki elvállalja költséghatékonynak mondott rendszer telepítését. Fokozottan kell az olcsó húsnak híg a leve mondásra figyelnünk. Ezt még tetézi az is, amikor alkalmi kamerarendszer szerelő próbál nekünk felszerelni valami csúcsszuper rendszert, mely árából már akár futná is egy korrekt rendszerre, azonban nem azt kapjuk amire vártunk.

IP alapú vagy analóg kamerarendszert válasszunk?

Bármennyire is divat jelenleg már az IP kamerákat promotálni, még nem értek meg arra, hogy a családi házas kamerarendszerekhez ajánlani lehessen őket. Egyetlen kivétel van, amikor csak 1 kamerát akarunk üzembe helyezni. Egy ip kamerával megspóroljuk a dvr-t és a kábelezést, valamint kevesebbet is fog fogyasztani a "rendszer". Egy kamera felett mindenképpen már az analóg rendszer a nyerő.
Főként a minőségi, analóg kábelen is működő, 2 Megapixeles HDTVI rendszerek megjelenése óta.

Mit szeretnénk megfigyelni?

Fontos dolog eldönteni, hogy mik azok a helyek, amelyeket szeretnénk megfigyelni? Elején fontos eldönteni, hogy külteret szeretnénk figyelni, vagy házban is van olyan hely (folyosó, átjáró stb) amit szeretnénk monitorozni. Családi házas kamerarendszernél elsősorban az udvart néző illetve a többi kültéri kamerákra gondolunk. Természetesen lehet beltéri kamerákat is telepíteni, azonban ahhoz, hogy észerevegyük a behatolót illetve a kültéri védelemhez elég, ha a kültéren létrehozunk egy héjvédelmet, amivel lényegében körben látjuk a házat.

Mennyi kamerát szereltessünk fel?

Félreértés ne essék, azok az oldalak, amelyek azt írják, hogy átlagosan 4 kamerával meg lehet védeni egy családi házat, lényegében tálcán nyújták az olvasó felé a hozzá nem értésüket. Ha csak laikusként belegondolunk: egy négyzet alapú háznál hány oldal van? Négy. Sarkokra szerelve kamerát lesz holttér? Lesz. És még nem is beszéltünk arról, hogy a házak túlnyomó többsége nem négyzet alapú, hanem L, vagy valamilyen bonyolultabb alakzat.. Gyakorlatban 6 kamerától kezdődnek azok a rendszerek, amellyekkel már korrekt módon meg lehet figyelni egy családi ház környezetét és megvédeni a benne élőket.

Milyen kamerát válasszunk?

Családi háznál legcélszerűbb infraledes, éjjel is látó un. IR kompakt kamerákat felszereltetni. Ezek kompakt készülékek, melyekbe beleépítettek infraledeket is, melyek sötétedéskor bekapcsolódnak. A kamera ilyenkor átvált éjjellátó üzemmódba és fekete-fehérben olyankor is lát, amikor már az emberi szemnek vaksötét van. Ha gondolkozunk azon, hogy belteret is figyeljük, akkor egy infraledes dómkamerát szereltessük, mely hasonlóan a kültéri csőkamerához sötétben is lát, azonban kialakítása miatt egyrészt olcsóbb (nem kell időjárásállónak lennie stb), másrészt esztétikusabb is és jobban beleolvadhat a környezetébe.

Milyen digitális rögzítőt válasszunk?

Amennyiben eldöntöttük, hogy hány darab kamerát szeretnénk, végig kell gondolnunk, hogy akarjuk-e bővíteni a későbbiekben. A kamerarendszerben a rögzítéshez használt digitális rögzítőt ugyanis úgy gyártják, hogy fix számú kamerát tudunk hozzá csatlakoztatni. Ezek 4, 8, 16 vagy 32 csatornás dvr-t jelentenek. Mivel családi házról van szó, valószínűleg 8 vagy 16 csatornás digitális rögzítőt választunk.
 

Mekkora merevlemezt vásároljunk adattárolásra?

A digitális rögzítők a számítógépben is megtalálható merevlemezre rögzítenek. Gyakorlati tapasztalat alapján: egy 2-3-4 kamerás rendszerhez elég lehet egy 500 GB-os merevlemez. 8 kameráig elég az 1 TB-os, felette pedig ruházzunk be 2 TB-nyi HDD-re, hogy normális minőségben ésszerű ideig rögzíthessük az eseményeket.

vagyonvedelem_megfigyelés_rögzítés_video_DVR_www.gosztolyakft.hu

Kérje díjtalan árajánlatunkat!

Veszprém megye Vas megye Zala megye Fejér megye Ajka Veszprém Pápa Zirc Sümeg Tapolca Balatonfüred Balatonalmádi Devecser Celldömölk Városlőd Kislőd Pápakovácsi Kolontár Nyirád Halimba
 Somlóvásárhely Somlószőlős Nagyalásony Tihany Alsóőrs BadacsonytomajBalatonfűzfő Bánd Csabrendek Csopak Dabrony Döbrönte Felsőörs Ganna Bakonygyepes Herend Iszkáz Kamond Káptalanfa
Kerta Magyarpolány Mencshely Mindszentkálla Nagyvázsony Padragkút Ajkarendek Öcs Pula Nemesszalók NemeshanyNoszlop Révfülöp Szigliget Tótvázsony Tüskevár Ugod Somló Szentjakabfa Szentantalfa
kameraszerelő,kamera, analog,IP, optika, box, ipari,12V, 230V,24V,megfigyel,lakás, ház, családiház, udvar, kert, kerítés, érték, vagyon, védelem, véd,betör,rabol, lop,

Elektronikus vagyonvédelmi rendszer szereléswww.gosztolyakft.hu_kamera_IPkamera_DVR_HDD_Pleco_GeoVision_GenesisPro_CNB_kameraGosztolya Biztonságtechnika KFT. Bosch RiasztóGosztolya Biztonságtechnika KFT. DSC riasztóGosztolya Biztonságtechnika KFT Ajka Veszprém Nagyvázsony Somlóvásárhely Somlószőlős KolontárGosztolya Biztonságtechnika KFT Ajka Veszprém Nagyvázsony SomlóvásárhelyGosztolya Biztonságtechnika KFT Ajka Veszprém Városlőd Herend Csehbánya Úrkut SomlóvásárhelyGosztolya Biztonságtechnika KFT Ajka Veszprém Nagyvázsony Somlóvásárhely Somlószőlős KolontárCégünk mezőgazdasági és ipari létesítmények bel és kültéri vagyonvédelmének kiépítésével és karbantartásával is foglalkozik.

riasztoszerelo_riasztoszereles_veszprem_megye_www.gosztolyakft.hu

VÉDJE ÉRTÉKEIT!

lakásriasztószerelés www.gosztolyakft.hu
VAGYONVÉDELEM
ERŐSÁRAMÚ FELÜLVIZSGÁLATOK
GOSZTOLYA BIZTONSÁGTECHNIKA KFT.

BETÖRÉSVÉDELEM


LOPÁSVÉDELEM


RABLÁSVÉDELEM


INGATLANVÉDELEM


INGÓSÁGVÉDELEM


TERÜLETVÉDELEM


AZ ÖN  TULAJDONÁNAK VÉDELMÉBEN!


© 2013 Minden jog fenntartva! - Gosztolya Biztonságtechnika KFT.
Adószám: 24716022-2-19 - Cgj.: 19-09-516667
Erősáramú tűzvédelmi felülvizsgálat I Villanyszerelés I Érintésvédelmi felülvizsgálat I Villámvédelmi felülvizsgálat I Riasztó Kamerarendszerek telepítése I Tűzjelző karbantartás I Elosztószekrény gyártás